Resepi kali ni bonda dapat dari ibu mertua ku..hoho
last time makan kt rumah johor smp 2 cawan..! then balik putrajaya da teringat2 terus call mintak resepi..amatlah mudah simple as ABC..
So apa lagi jom kita tgk apa bahan2 yg simple sgt tu & selamat mencuba!
Bahan :
- Telur
- Isi Ketam, Udang, Isi Ayam
- Carrot (diracik halus)
- Garam
Cara Memasak :
- Gunakan cawan/mangkuk kecil yang tahan panas (pakai cawan kopi/teh pon boleh..hoho)
- Masukkan isi ketam, isi ayam & udang ke dalam cawan dan tuangkan telur yg telah dipukul bersama garam diatasnya.
- Letakkan cawan di dalam tempat pengukus & tunggu sehingga 15 - 20 minit
- Cara nk tahu da masak ke belum, cucuk lidi di tengah2 cawan, kalau kuar air putih tanda nya SYABAS ANDA BERJAYA! :D
- Bolehlah taburkan carrot or daun bawang as hiasan kt atas cawanmushi tu tadi
- Siap dihidangkan panas-panas.... (klu sejuk muak :p)
0 comments:
Post a Comment